Barion Pixel

Scarlet & Violet 151

Scarlet & Violet 151

A Nintendo háza táján fel ültek a nosztalgia vonatra, és visszarepítenek minket a kezdetekhez a soron következő kiegészítő szettel, a Pokemon Scarlet & Violet 151-el.

Miért is övezi ekkora hype ezt a szettet?

Nagyon egyszerű. A készítők elhozták az összes Pokémon Red és Blue klasszikust a Scarlet & Violet 151-be, így több, mint 20 év után újra meg lehet szerezni mind a 151db originál Pokémont a Kanto régióból.

Mit tudunk eddig a szettről?

A Pokémon TCG közösségi média platformjain osztott már meg információkat a 151-ről.

160 lapot fog tartalmazni ez a szett, benne mind a 151 Kanto régiós Pokémonnal, Paldea stílusban. Néhányat többféle illusztrációs fajtában. 12Db ex lap kap helyet benne, köztük Venasaur ex, Charizard ex, Blastoise ex, Mew ex. Ezeken kívül lesz még:

  • 16 Illustration rare és 7 special illustration rare Pokémon és supporter lap
  • 16 ultra-rare full-art “dombormintás” Pokémon és supporter lap
  • 3 hyper-rare arany “dombormintás” lap.

Gyűjtők számára hatalmas örömhír, hogy 20 hosszú évnyi ban után visszatér Kadabra.
Érdekesség még, hogy a készítők itt szakítottak a hagyománnyal ami szerint sorolják a pokémonokat. Ugyanis itt nem a tipusaik szerint lesznek csoportosítva, hanem a Pokédex szerinti sorszám alapján. Valamint ebből a szettből nem lesz elérhető booster display, helyette booster bundle lesz ami 6db booster pack-et tartalmaz. Ezen kívül lesz Pokemon 151 Elite Trainer box amibe 9db pokemon 151 booster pack található, valamint Poké ball, Poster Box, Premium collection, Mini Tin is.

Miért volt bannolva 20 éven keresztül Kadabra?

Még 2000-ben, Uri Geller illuzionista beperelte a Pokémon Company-t, mert Kadabra hasonlít a kinézetére és a nevére.
Geller a kanál hajlítgatós fellépéseiről volt ismert, és mivel ez Kadabra-nak a részét képezi, könnyű volt az összehasonlítás.
Sőt, Geller azt állította, hogy Kadabra neve, amely japánul “Yungerer”, szintén a nevek összevonása. De a legfőbb problémája a Rakéta csapat Kadabra-jával volt, amely a “gonosz Yungere”-t állította fókuszba szerinte.
Bár az ügy nem jutott sehova, a Pokémon Company kivonta a forgalomból a Kadabra lapokat, és tíltólistára tette, valamint az Animéből is szép fokozatosan kivonta. Utoljára a 2003-as Skyridge szettben lehetett találni Kadabra lapot.
20 év után Geller nyilatkozott:

“Így telt el 20 év” – folytatja Geller – “e-mailek, képeslapok, levelek ezreit kaptam a világ minden tájáról. Gyerekektől, felnőttektől, nagyszülőktől. Mindenki könyörgött, hogy oldjam fel a tiltást. ” Mmm-hmm. “Aztán az évek során nagyapa lettem. Az unokáink Los Angelesben élnek… és tudod, amikor beszélgettünk velük a kártyáról, és láttam őket játszani a játékokkal, azt mondtam: ‘Mi a fenét csináltam?!’. És rájöttem, hogy hiba volt. Tudod, ez egy tisztelgés volt Uri Geller előtt! Ezért úgy döntöttem, hogy írok a Pokémon elnökének, és közlöm vele, hogy feloldom a tiltás alól”.
Geller elmondása szerint azt tervezi, hogy különböző Kadabra lapokat osztályoztat és vitrinbe helyezi, amelyeket az izraeli Jaffában található múzeumában szeretne kiállítani.

Mikor jelenik meg a Scarlet & Violet 151?

Hivatalos megjelenési dátuma 2023.09.22.

Nálunk a az Elite Trainer Box és a Poké Ball lesz elérhető 2023.09.22-től.

Az Elite Trainer Box-ot ITT tudjátok megrendelni, a Poké Ball-t pedig ITT, aminél lehetőség van válogatni a labda kinézetek közül.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X